E R O I K A

27.10.2016, 19:00 - Lendva, Lendvai Színház- és Hangversenyterem

Nedelja, 27. november 2016, ob 19.00

EROIKA, praznični koncert ob 10-letnici delovanja

 

GOST KONCERTA: Komorni pevski zbor Vita Lendava/Vita Kamarakórus

Cena vstopnice v predprodaji: 15 €

 

 Praznični koncert ob 10-letnici delovanja

E R O I K A

Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so zbrani v skupini Eroika in že deset let bogatijo  glasbeni svet s priredbami večnih uspešnic v pop opera žanru.

Trije izjemni vokalisti, ki so že s prvim albumom "Eroika" osvojili Slovenijo in z drugim "Nad mestom se dani" še razširili svoj krog oboževalcev, so s tretjim albumom "Življenje" marsikoga ponovno osvojili.

Po velikih uspešnicah v njihovi priredbi Ko mene več ne bo, Solinar, Dan ljubezni, Ti si mi u krvi, Nad mestom se dani, Juliji so nekateri slovenski hiti spet oživeli. V premišljeni kombinaciji, ki jo radi poimenujemo pop opera žanr in s prepoznavno izvedbo Eroike, so tudi  že poznane Ko si na tleh, Nisem jaz, Življenje je, Ne ori ne sejaj, Moje orglice in nekatere tuje uspešnice spet osvojile poslušalce. Z nastopom na Slovenski popevki in priljubljenostjo pesmi Za vse življenje so dokazali, da so zaželena stalnica na slovenski glasbeni sceni.

Eroika se seveda lahko pohvali tudi z nekaterimi priznanji za dobro prodajo albumov in nagradami, ki jih podeljujejo poslušalci, tudi z dvema Gongoma popularnosti.

Letos so z uspešno koncertno turnejo po Slovenskih gradovih dokazali, da so še kako priljubljeni, saj je bila turneja izjemno lepo obiskana, nekatera grajska dvorišča razprodana, poslušalci pa očarani. To je bil  čaroben uvod v praznovanje obletnice, ki ni le številka ampak kompliment, saj je bila Eroika v teh desetih letih ves čas prisotna na odrih po vsej Sloveniji.

Tako obletnico je treba proslaviti, s koncertom najlepših melodij 
v prazničnem času.