A Törökbálinti Cantabile Kórus koncertje

06.10.2017, 18:00 - Lendva, a Szent Katalin-templomban

M E G H Í V Ó

A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség és a Lendvai Plébánia sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Törökbálinti Cantabile Kórus, koncertjére, amely  2017. október 6-án, pénteken 18.00 órakor lesz Lendván a Szent Katalin-templomban.

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját!

Vida Törnar Judit                                                                                                                       Martin Dolamič-Konrad
az LKMNÖK Tanácsának elnöke                                                                                                 a Lendvai Plébánia plébánosa

 

 

 

 

 

 

 

A Törökbálinti Cantabile Kórus

A Törökbálinti Cantabile Kórus 1996-ban alakult zeneszerető törökbálinti polgárok, diákok, tanárok részvételével. A vegyeskar hamarosan izgalmas színfoltja lett a város pezsgő kulturális életének, és kibővült a környező települések énekeseivel.
2000-től a kórus karnagya és művészeti vezetője Vékey Marianna. Irányítása alatt a kórus igen sokszínű repertoárt épített fel (egyházi és világi kórusművek, klasszikus és modern szerzők művei, operakórusok, operett, musical, spirituálé, jazz) és zenei színvonalban, énektechnikában is nagyot lépett előre, 2005-ben elnyerte a hangversenykórus minősítést.
Nemzetközi versenyek résztvevőjeként a kórus két ízben nyert ezüst diplomát: 2004 Grado, 2009 Prága, 2015-ben pedig a Pesti Vigadóban rendezett V. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon arany oklevelet és serleget kapott. Fellépései az elmúlt években Törökbálinton, a régióban és több európai országban számos elismerést hoztak miközben a kórus tagjait a közös éneklés, próbák, versenyzés, utazás, vendégkórusok fogadása teherbíró közösséggé, összetartó baráti társasággá kovácsolta.