XI. Nemzetközi Halászléfözö Verseny

20.08.2016, 14:00 - Lendva, a volt Trgovina pri žagi előtti terület

A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség immár 11. alkalommal szervezi meg a Lendva-hegy lábánál a halászléfőző versenyt. A gasztronómiai szórakoztató rendezvényen a látogatók megkóstolhatják a Kárpát-medence jellemző ételkülönlegességét, vagy akár versenyre is kelhetnek annak főzésében.

Bizonyára nincs a világon olyan hely, amelynek ne lenne valamilyen sajátos jellemző étele, még ha az csupán egy leves is. És bizonyára nincs olyan ember, aki már ne kóstolt volna meg valamilyen ételkülönlegességet.

A Muravidéken Pincétől Hodosig ismerik a bográcsban főzött halászlét, és szívesen kínálják meg vele a vendéget. Hogy a halászléfőzés hagyománya Lendván ne menjen feledésbe, idén is várjuk a tapasztalt és újdonsült csapatokat, hogy bizonyítsák halászléfőzési tudományukat.

Ezen a napon alkalom nyílik bajai, balatoni és tiszai halászlevek, valamint más halételek és ételkülönlegességek (lángos, százrétű béles, kürtöskalács) kóstolására is, melyekhez jól illenek a minőségi lendvai borok.

 A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE:      Lendva, a Trgovina pri žagi melletti füves terület

 DÁTUM:                                            2016. augusztus 20., szombat

 PROGRAM:                              

14.00 órakor:
A XI. Nemzetközi Halászléfőző Verseny megnyitója.

14.30 órától:
Gyermek- és szórakoztató programok (íjászat, óriáscsúszda, ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, lovas kocsikázás, lovaglás).

15.00 órától:
VIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál.
„Merítsen az MMR-ből”.
Zene.

19.00 órakor:
Eredményhirdetés.
Utcabál.

Legyen Ön is vendége, vagy versenyzője ennek a nemes gasztronómiai és kulturális rendezvénynek.

A JELENTKEZÉSI LAP ITT LETÖLTHETŐ!
AZ EGÉSZSÉGÜGYI NYILATKOZAT ITT LETÖLTHETŐ!

 FELTÉTELEK:

A nevezési díj (15 € csapatonként, cégeknek 30 €) fejében jár 2 kg tisztított ponty, egy asztal, két pad, víz, tűzifa és tűzhely. A halat a verseny előtt a helyszínen vehetik át.
A csapatok csak a zsűrinek szánt kóstoló adagot adják át a szervezőnek, a megfőzött halászlével szabadon rendelkeznek, a halászlé árusítása viszont tilos!
A csapatok bográcsot, evő- és tálalóeszközöket, kenyeret stb. hozzanak magukkal.
Csak fával lehet tüzelni.
A halászlé elkészítéséhez 4 óra áll rendelkezésre.

NEVEZÉS:

Nevezni a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség székhelyén (Malom utca 6/A, 9220 Lendva – „fehér ház”) lehet, mégpedig 2016. augusztus 17-ig. Bővebb információ a www.lendva.info honlapon, a (02) 577 27 22-es telefonszámon, a 041 948 708-as és a 051 635 446-os mobilszámon, a gabriela.sobocan@lendava.si, az izabela@lendva.info és az alexandra@lendva.info e-mail címen.                   

DÍJAZÁS:                                  

Minden versenyző részére emléklap és ajándék.
A verseny első három helyezettje külön ajándékban részesül.
A legszebben díszített asztalért külön ajándék jár.